Mittalaitehuoneen siirto

Satagroup Oy toteuttaa Komas Oy:lle kokonaisvaltaisen mittalaitehuoneen siirron  Sastamalasta Härmään.

Työ käsittää itse mittalaitehuoneen purun ja uudelleen kasauksen, nosturiradan purun ja uudelleen kasauksen sekä tarvittavat tarkastukset kuin myös itse 3D mittalaitteen nosto- ja haalaustyöt.

Kohteessa tarvitaan vaativaa LVI-, sähkö-, automaatio- ja rakennusteknistä osaamisen yhdistämistä ja tiivistä yhteistyötä.

Komas Oy

Kovan työn legenda

Keski-Suomen metalliteollisuuden sydämen muodostanut Valtion Kivääritehdas Jyväskylässä on jo vuodesta 1925 siirtänyt perintönään kovan työn tekemisen seuraaville sukupolville ja seuraajilleen. Vuosien varrella nimi koki muutoksia, kunnes suomalaisen osaamisen taidonnäytteenä toiminut Valmet Oy tuli tutuksi 1950. Tällöin valmistukseen tuli asetuotannon lisäksi traktorit. Tourulan vanha kivääritehdas toimi edelleen tuotannon kotipaikkana, aina vuoteen 1993. Toki sivuun syntyi muitakin toimipisteitä, joiden kautta tuotanto laajeni myös muille osa-alueille. Tutuksi ovat tulleet mm. Jyskän toimipisteen Terhi-perämoottorit.

Sakon aikakausi alkoi kun Valmet ja Sako yhdistyivät Sako-Valmetiksi vuonna 1987. Nimi ja organisaatio muovautuivat vuosien aikana, valmistuksessa ryhdyttiin asetuotannon sijaan keskittymään yhä enemmän siviilituotantoon ja alihankintaan pintakäsittelyn sekä komponenttien koneistuksen kautta. Patria konsernin omistuksen jälkeen vuonna 2002 juuri perustettu Komas Oy osti Patria Comas Oy:n toiminnan Jyskästä.

Komas Oy laajeni vuosina 2002-2008 vahvasti ympäri Suomen ja myös rajojen ulkopuolelle. Tässä vaiheessa myös nykyisen Komas Keski-Suomen liiketoiminnan alueet muovautuivat. Koneistuksen ja hydrauliikan yksiköt laajenivat Jyskässä, josta ne myöhemmin siirrettiin nykyisiin toimitiloihinsa Yritystielle. Lisäksi takomo ja levypalvelu siirtyivät Komasin omistukseen. Vuonna 2012 Komas Oy jakautui Komas Keski-Suomi Oy:ksi ja Fortaco Oy:ksi, jättäen Jyväskylän alueella toimivat yksiköt omaksi vahvaksi alueelliseksi keskittymäksi.

Lue lisää: www.komas.fi

Takaisin