Ota yhteyttä 24/7
Niemen Tehtaat

Niemen Tehtaat

Jaa sivu kavereillesi:

Teollisuusovet Niemen Tehtaat Oy:lle

Niemen Tehtaat Oy on yksi Suomen suurimpia ja merkittävimpiä huonekalunvalmistajia. Historiassa yritys tunnettiin mm. puisista lasten leikkikaluista, nykypäivänä ByNiemen ajattomista huonekaluista. Yritys teki 1,2 miljoonan koneinvestoinnin Sastamalan tehtaalleen ja samalla tuotantotilojen haasteena koettiin tavaraliikenteen sujuvuus eri hallien välillä. Asiakkaan tarpeet huomioiden SataGroup toteutti Niemen Tehtaille teollisuusovi kokonaisuuden, johon kuuluvat tuotantolaitoksen nosto-ovet, taitto-ovet, palo-ovet ja pikarullaoviratkaisut.

Projektin toteutus sopeutettiin tehtaan työtahtiin

”Tavaraa liikkuu vilkkaasti eri hallien välillä ja haasteena oli saada paremmat kulut niin työturvallisuuden kuin energiasäästönkin takia. Vanhat ja paikkaansa kapeatkin ovet haluttiin uusia helppokäyttöisiksi ja automaattiohjatuiksi”, kertoo Juha Laakso SataGroupilta. Juha oli vetomiehenä projektissa ja mukana alusta lähtien suunnittelu- ja tarjousvaiheesta asennuksiin.

Uudet ovet olivat osa tuotantolaitoksen mittavaa investointihanketta. Erona manuaalisiin oviin tavoitteena oli mm. lämmön eristys, äänen vaimennus ja turvallisuus. Automaattisesti sulkeutuvat ja avautuvat ovet säästävät myös energiaa, ja ne auttavat pitämään sisäilman puhtaana ja työolosuhteet parempina.

”Projekti kesti 2–3 kuukautta, työt tehtiin siinä aikataulussa kuin koko ajan käynnissä oleva tuotanto tehtaalla sen salli. SataGroupin oma rakennusporukka vastasi oviaukkojen muutostöistä, joten projektin eri vaiheet saatiin hyvin sopeutettua tehtaan työtahtiin ”, kertoo Juha.

SataGroupin etuna kokonaispaketti

”Meille oli iso haaste saada toiminta sujuvaksi ja tavara kulkemaan hallien välissä”, sanoo toimitusjohtaja Panu Niemi, Niemen Tehtaat Oy. ”SataGroupin etuna oli kokonaispaketti, jossa samalla sopimuksella sovittiin koko juttu, ei erikseen ovia ja asennuksia”, Niemi kertoo yhteistyöstä.

”Oviaukkoihin tehtiin isoja muutostöitä. Kun murheita tulee, on varaosat ja huoltomiehet lähellä. Suunnittelu- ja asennuspalvelu teki hankinnasta helpon. Jatkossa SataGroupin huoltomiehet pitävät ovet toimivina ja turvallisina. Lopputulos on erittäin hyvä”.

 

Miten voimme palvella?


  Saatat olla kiinnostunut myös näistä referensseistä...

  Satauutiset

  19-Satagroup-Patria-materiaalilogistiikka

  Materiaalilogistiikkaa

  20.1.2021

  Patria Land Oy. Materiaalilogistiikkaa.

  18-Satagroup-Vexve-serverihuoneen-jaahdytys

  Serverihuoneen jäähdytys

  20.1.2021

  Vexve Oy. Serverihuoneen jäähdytys.

  17-Satagroup-autotallin-nosto-ovien-asennukset

  Autotallin nosto-ovet

  20.1.2021

  Autotallin nosto-ovet.

  16-Satagroup-Teknikum-tehdasalueen-raja-aita

  Tehdasalueen raja-aita

  20.1.2021

  Teknikum Oy. Tehdasalueen raja-aita.

  15-Satagroup-Sandvik-Mining-and-Construction-puomikokoonpano-jigin-perustukset-lattiapinnoitukset

  Puomikokoonpano jigin perustukset, lattiapinnoitukset

  20.1.2021

  Sandvik Mining and Construction Oy, Fortaco Ostrobothnia Oy. Puomikokoonpano jigin perustukset, lattiapinnoitukset.

  14-Satagroup-Patria-Land-Nammo-Lapua-Sastamala-paakompressorien-uusinta

  Pääkompressorien uusinta

  20.1.2021

  Patria Land Oy / Nammo Lapua, Sastamala. Pääkompressorien uusinta 2 kpl.

  Soita SOITA Meilaa MEILAA X